Aquest dimarts el cel va estar força enteranyinat, sobretot durant la tarda, quan els vents van bufar de component marítima i la humitat atmosfèrica va augmentar. A més, la temperatura força alta que hi havia va facilitar la convecció d’aquests núvols al llarg de la tarda, malgrat que hi havia poc contrast tèrmic entre les capes de l’atmosfera.
La formació dels núvols que van formar-se van acabar deixant alguna virga, al vespre, a la mateixa ciutat de Barcelona. En altres indrets de la regió metropolitana, com Gavà, va arribar a caure alguna gota bruta de fang. De fet, aquests dies hi ha nivells moderats de pols sahariana i aquest dimecres encara es mantindran.
Voila ! ;) pic.twitter.com/55FswbIp1N
— Conetti (@XconettiX) May 5, 2020
@AEMET_Cat @ARAmeteo @btveltemps @SergiLoras @linformatiu_tve Ha plogut #Fang. #Gava. pic.twitter.com/KvyaV6YT58
— Xavi Cabo. Photos. (@xavicabopapiol) May 5, 2020
Què és una virga?
Una virga no és més que pluja que cau del núvol però que s’evapora abans de tocar terra.
El diccionari meteorològic del Termcat ho defineix com un complement d’un núvol, generalment del gènere cumulonimbus, cúmulus, estratocúmulus, nimboestratus, altoestratus, altocúmulus o cirrocúmulus, en forma de vel o cortina format per les gotes o cristalls de glaç que es precipiten i s’evaporen completament abans d’arribar a la superfície terrestre procedents del núvol sota el qual se situa.