carrer pluja coronavirus repartidors

A ningú se li escapa que el maig l’hem començat amb unes temperatures desmesurades que no toquen per a aquestes dates. Tot això canviarà entre dissabte i diumenge, amb l’arribada d‘un possible gran canvi de temps.

Més de 3 ºC per sobre de la mitjana

Els primers set dies de maig ens estan deixant unes dades realment escandaloses. En terme mitjà, les temperatures van més de 3 ºC per sobre de la mitjana climàtica en aquest inici de mes. Anem un mes llarg per davant, tant de dia com de nit.

temperatures màximes dijous 7 de maig

Quedem ja ben a prop de les primeres mínimes tropicals, amb alguns registres nocturns que amb prou feines han baixat dels 18-19 ºC. Un ambient de juny avançat que podria canviar aquest diumenge.

Tornarà la primavera

La situació canviarà molt poc aquest dissabte, continuarem amb un temps semblant. Barreja de sol i núvols i temperatures que continuaran a la banda alta del mercuri, especialment en hores nocturnes, en què l’anomalia serà més acusada.

Però el despenjament d’un embossament d’aire fred de l’Atlàntic associat a una borrasca, podria comportar un canvi notori de temps a partir de dissabte al vespre.

Contràriament a les darreres borrasques que han quedat a l’oest peninsular i han comportat un ambient extraordinàriament càlid, amb rècords històrics inclosos en alguns punts del litoral cantàbric, aquesta sembla que vol creuar la península. I ho farà, probablement, diumenge.

Xàfecs i tronades per diumenge

Amb el xoc de masses d’aire, la possibilitat de veure xàfecs i tempestes fortes es fa evident per diumenge. A dia d’avui, podrien ser força generals i deixar quantitats destacables i intensitats elevades. Fins i tot amb algunes calamarsades o pedregades.

Previsió temps diumenge 10 de maig

I és que venint d’on venim i arribant la massa d’aire fred que podria arribar, el canvi i el xoc de masses serà contundent. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per xàfecs intensos.

Tornada a la normalitat

Però que ningú no s’esperi que faci fred. D’entrada per què ja som entrat el mes de maig, i de sortida perquè en un context inequívoc d’escalfament global celebrarem com a victòria el que acabarà sent simplement una tornada a la normalitat, allò tan difícil d’aconseguir darrerament en l’àmbit meteorològic.

Farà primavera. Deixarem enrere l’estiu prematur amb què hem començat el mes de maig però que la perspectiva no ens enganyi. Farà simplement el que toca.