La previsió del temps per a dijous ens porta el darrer dia d’inestabilitat de la setmana amb dues possibles tongades de tempesta: la primera de matinada i la segona a la tarda. La temperatura podria baixar definitivament un parell de graus i serà el dia més suau de la setmana.

  • 6 h: nit més suportable
  • 9 h: grans clarianes i temperatura controlada
  • 12 h: ambient relativament suau
  • 15 h: creixement de potents nuvolades
  • 18 h: possible xàfec, localment amb tempesta
  • 21 h: nit estrellada i de ben dormir

Traca final amb dues tongades de tempestes

De matinada les precipitacions es reactivaran a la Costa Central, fins i tot amb algun aiguat a trams del Garraf o el Baix Llobregat. Tronades profundes mar endins i possible tempesta també als barris marítims de Barcelona. Al matí s’imposarà el sol amb el permís d’alguns núvols dispersos que donaran una estona de treva. Novament a la tarda es complicarà el temps amb l’arribada de tempestes al prelitoral, avançant de nord a sud, que podrien arribar a la mateixa línia de costa en l’àmbit metropolità i escombrar la ciutat.

La temperatura baixarà i tocarà fons dins d’aquest període inestable, que tindrà les hores comptades. Ambient relativament suau i pròxima nit de confort a bona part de la regió metropolitana.

Vent feble en conjunt amb el permís d’alguna ràfega forta associada al pas de tempestes. L’estat de la mar continuarà una mica remenat amb onades properes al metre d’altura.

Camí cap a l’estabilitat i monotonia estiuenca

L’anticicló es tornarà instal·lar al damunt de Catalunya a partir del divendres i vindrà acompanyat d’estabilitat i calor. Predomini del sol divendres i dissabte amb algun núvol decoratiu a muntanya. El diumenge, com a novetat, cal apuntar un augment de la nuvolositat durant la segona meitat del dia i no seria del tot impossible algun xàfec al Montseny o Guilleries.

La temperatura pujarà progressivament i els termòmetres recuperaran la trentena de graus després de l’efímer respir de dijous. Les nits, però, no seran tan tòrrides com setmanes enrere i podrien ser més suportables.