avis pluja Barcelona part Catalunya

La situació meteorològica canvia sobtadament. En pocs dies passem d’una nova onada de calor, temperatures rècord i l’activació del nivell 3 del pla Alfa pel risc elevat d’incendis, a l’alerta Inuncat que s’ha decretat per a aquest dimecres al matí, entre les 6 i les 12 h del migdia, per la previsió de fortes tempestes a Barcelona i les comarques properes.

Es tracta d’una tongada de tempestes que ja ha dut forts xàfecs acompanyats per fortes ratxes de vent a comarques tarragonines aquest dimarts. Una situació d’alerta que no es vivia a la ciutat de Barcelona des del mes de maig.

En el cas de Barcelona, es preveu que aquests xàfecs localment intensos arribin entre dimecres i dijous. El risc més alt de tempesta serà dimecres al matí i migdia, quan hi pot haver fortes ràfegues de vent i, fins i tot, calamarsa. Superades les hores més crítiques, les tempestes es desplaçaran cap a l’interior i la Costa Central catalana.

Els meteoròlegs preveuen clarianes al matí de dijous, però aconsellen no refiar-se’n, ja que les tempestes podrien reactivar-se cap al migdia i la tarda.

Punt final a la calorada: un canvi de temps portarà menys calor i tempestes a Barcelona

Crida a la prudència

Protecció Civil havia desactivat aquest dimarts al migdia l’alerta Inuncat, després d’un episodi de pluges que ha afectat especialment les comarques del sud de Catalunya. Tot i això fa una crida a la prudència, sobretot pel que fa als desplaçaments i a totes aquelles activitats a l’aire lliure, aquest dimarts i dimecres.

El veïnat gracienc, amb l’ull al cel

Entre aquestes activitats programades a l’aire lliure una de les més destacades aquests dies són les festes de Gràcia. Novament, i com ja és habitual cada any, les comissions de festa estaran a l’aguait del temps i confiaran que, a més de poder tirar endavant amb la programació festiva, les tempestes no malmetin les decoracions dels carrers.

El temps per a les festes de Gràcia 2022: Quina és la previsió a Barcelona?