La previsió del temps per a dimecres es presentarà força complicada al sud de la regió metropolitana amb una tongada de tempestes intenses que, localment, també podrien fer acte de presència a Barcelona. La temperatura baixarà un parell de graus i quedarà força frenada.

  • 6 h: calma tensa i ambient xafogós
  • 9 h: possibles xàfecs i tempestes
  • 12 h: encara algun ruixat passatger
  • 15 h: clarianes i ambient relativament suau
  • 18 h: temps insegur i nuvolades
  • 21 h: temperatura a ratlla

Clímax de tempestes i algun fenomen sever

Jornada passada per aigua, no tot el dia, però caldrà extremar les precaucions i mantenir-se informats del temps. Matí i migdia marcat per una tongada de tempestes que entre el Garraf, el Baix Llobregat i Penedès podrien ser explosives i deixar registres molt abundants, fins i tot no es descarten algun aiguat local a trams de la costa o fenòmens severs. Sembla que el nord de l’entorn metropolità les precipitacions serien menys actives o fins i tot podria quedar al marge el delta de la Tordera.

De cara a la tarda continuarà el temps insegur, s’alternaran les nuvolades amb ullades de sol intermitents i encara podria arribar algun ruixat a comarques prelitorals, tot i que serien inconnexos i menys organitzats que els del matí.

La temperatura baixarà moderadament, la barrera dels 30 ºC quedarà fora de l’abast i en conjunt l’ambient serà relativament suau, la calor ens donarà un respir.

Flux de vents marcats de l’est a nord-est que augmentarà la humitat i remenarà l’estat de la mar amb onades que podrien superar puntualment el metre d’alçària.

Dijous, darrer tast de pluges en espera d’una estabilització del temps

L’episodi de xàfecs i tempestes té les hores comptades i la seva data de caducitat té un posseïdor ben clar, que és divendres. Anem a pams perquè dijous de matinada encara caldrà estar ben pendents d’una possible reactivació de les precipitacions a la Costa Central, preferentment mar endins, però no seria del tot impossibles que s’endinsés a primera línia de costa. De cara a la tarda, aniran desfilant tempestes de l’interior de Girona que es desplaçaran fins al nord de la regió metropolitana de Barcelona. Es podria escapar alguna gotellada o ruixat breu als barris pròxims al Besòs o Badalona. Tot plegat amb un ambient que serà força agradable amb nits de més ben dormir.

A partir de divendres i el cap de setmana l’anticicló, tossut, tornarà a instal·lar-se al damunt de Catalunya i el temps s’estabilitzarà amb celeritat. Cel assolellat i tan sols algun núvol decoratiu cap al Montseny, Guilleries i el Montnegre. La temperatura augmentarà progressivament i farà la calor que pertoca per l’època de l’any, és a dir, tornada a la normalitat i monotonia estiuenca.