Aquest any la Segona Pasqua serà el 10 de juny, per això aquest cap de setmana serà llarg per a molts barcelonins. Els termòmetres repuntaran divendres, però no farà tanta calor com la del cap de setmana passat. L’estat del cel es preveu majoritàriament assolellat, especialment dissabte, amb una jornada molt estiuenca. Entre diumenge i dilluns el temps serà més insegur, sobretot a punts de l’interior, on descarregaran alguns ruixats. Les precipitacions podrien ser més generals a partir de dimarts, amb un descens acusat de la temperatura diürna.

Parèntesi diumenge amb cel més cobert

Després del sistema frontal que ens va travessar dimecres, dijous la temperatura va recular de forma clara, amb valors màxims que van passar dels 26-27 ºC de l’inici de setmana als 20-22 ºC. Aquest divendres es preveu que els termòmetres tornin a enfilar-se fins els 27-28 ºC. Els núvols baixos s’aniran esqueixant i el sol s’imposarà durant bona part de la jornada.

Dissabte predominarà l’ambient assolellat i càlid, amb màximes que recularan una mica i se situaran entorn els 25 ºC.  Serà el dia més propici per fer activitats a l’aire lliure, encara que si teniu previst apropar-vos a la platja i fer el primer bany de la temporada us trobareu una temperatura de l’aigua del mar de només 18,2 ºC, que és la temperatura més baixa dels darrers 13 anys.

Diumenge l’arribada d’una pertorbació farà augmentar els núvols i el cel quedarà força cobert a bona part del territori català. A Barcelona podrà caure algun ruixat de matinada, mentre que durant el dia el risc de pluja serà molt baix. En canvi, sí que descarregaran ruixats com més a l’interior i nord de Catalunya. Tot i els núvols, la temperatura pujarà i l’ambient serà més càlid. 

L’endemà, dilluns i festiu a Barcelona, s’entreveu una jornada força aprofitable i càlida a la ciutat. A diferència del que deien els models ahir, el sol podria acabar dominant a la capital catalana amb un cel més variable durant la segona meitat del dia. A la tarda, com que hi haurà aire fred en altura, es formaran algunes tempestes al prelitoral, Catalunya Central i als Pirineus i Prepirineu, que sembla que no afectaran Barcelona.

Es va confirmant un canvi de temps a mitjans de setmana

Entre dimarts i dijous vinents, l’arribada d’un embossament d’aire fred farà augmentar la inestabilitat a la ciutat, amb xàfecs i tempestes més extenses. A més, l’ambient podria quedar més fresc amb una màxima per sota dels 20 ºC dimarts al migdia. Com sempre, us recomanem seguir els pronòstics actualitzats diàriament, a traves d’aquest portal i de les nostre xarxes socials.