L’aiguat de dimarts al matí ha estat només un tast del temporal de pluja. Passades les 19 h ha començat a ploure de nou i s’espera que els ruixats siguin abundants a mesura que avanci la nit. Probablement, s’allargaran fins bona part de dimecres.

Els ruixats estan sent generalitzats i abundants, tant al litoral com al prelitoral barceloní, amb registres que poden superar els 100 l/m2. De fet, Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el pla Inuncat per les pluges torrencials i es demana prudència en cas d’haver de sortir al carrer.

També l’Ajuntament de Barcelona ha activitat el Pla municipal d’emergència per insuficiència drenant davant la previsió d’un altre episodi de pluja intensa. A més, a través de les xarxes socials han informat de diverses recomanacions a la ciutadania.

De la seva banda, els Bombers de Barcelona també aconsellen, entre altres coses, retirar de les terrasses i balcons els objectes que puguin ser arrossegats per l’aigua. També es recomana desconnectar els aparells elèctrics i les antenes.

Primeres afectacions pel temporal

El sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, Sapol, ha penjat a través de Twitter imatges d’una de les comissaries del cos, on es veu com cau l’aigua de l’aparell de l’aire acondicionat i està tot el terra moll. Des del sindicat asseguren que ha estat per la pluja i s’han queixat de les condicions amb què treballen en algunes oficines.

Davant la previsió de pluja ininterrumpuda, la Festa Major de les Corts ha hagut de suspendre algunes de les activitats previstes per dimecres que s’havien de fer al carrer.

Afectacions per la pluja durant dimarts al matí

La nova tromba d’aigua ha arribat després d’un matí amb moltes afectacions a causa de la pluja. Bona part de Barcelona ha quedat inundada, especialment la zona del Raval i de l’avinguda del Paral·lel, on s’han vist riuades que han afectat baixos d’edificis, comerços i pàrquings dels carrers de la Riereta i de Sant Pau.

La imatge s’ha repetit diverses vegades en els últims dos mesos a causa del col·lector que hi ha al Paral·lel, que no pot absorbir la quantitat d’aigua que cau en tan poc temps. Des de l’Ajuntament ja han dit que s’està treballant per ampliar-lo i han qualificat les pluges torrencials dels últims mesos d'”excepcionals” pel canvi climàtic.

L’aigua ha afectat la normalitat del transport públic, com a l’estació de Paral·lel, que s’ha hagut de tancar durant una bona estona perquè ha quedat mig inundadaLa tempesta també ha afectat almenys sis centres educatius, on s’ha colat l’aigua i han hagut de suspendre l’activitat.