La intensa pluja d’aquest dimarts al matí a la ciutat ha generat problemes de mobilitat a primera hora. L’acumulació d’aigua ha estat especialment intensa al districte de Sants-Montjuïc, però les afectacions s’han repetit a pràcticament tota la ciutat. La pluja ha durat poc, però ha caigut de forma torrencial i ha inundat carrers, baixos i pàrquings d’alguns edificis. Els Bombers de Barcelona han efectuat una seixantena de sortides.

Algunes escoles, inundades

L’aiguat ha afectat algunes escoles de la ciutat, que a primera hora d’aquest dimarts s’han trobat amb patis i classes inundats. Moltes tenen goteres i, en alguns casos, els bombers han hagut de treure aigua dels centres. Les més afectades han estat les escoles de la part de Montjuïc. A l’Escola de Bosc, per exemple s’han trobat amb tota la zona de primària plena d’aigua i amb goteres a la planta baixa. A l’Escola Pau Vila la gran riuada que baixava al carrer on es troba ubicat el centre no permetia accedir-hi a primera hora del matí. L’aigua ha arrossegat pedres de la muntanya de Montjuïc.

Altres afectacions a Montjuïc

El de Sants Montjuïc és un dels districtes on ha plogut amb més intensitat. Alguns ciutadans han captat el moment en què la pluja queia amb més força.

La tanca del perímetre de l’Estadi Municipal Joan Serrahima ha tornat a caure a causa de la força de la pluja. Dimarts al migdia treballadors de l’equipament han tornat a instal·lar-la.

Col·loquen la tanca del perímetre de l'Estadi Municipal Joan Serrahima que ha caigut a causa de les pluges

Al Raval es repeteixen les inundacions

Un dels barris més afectats pel diluvi ha estat el Raval. Al carrers de Sant Pau i al de la Riereta s’ha format una gran riuada. En aquest punt s’han inundat baixos i pàrquings i els Bombers treballen per poder treure’n l’aigua que dificulta la mobilitat dels veïns. Molts es queixen que cada vegada que cau un diluvi es troben amb aquesta situació i demanen solucions a l’Ajuntament.

La pluja s’escola a les comissaries de la Guàrdia Urbana

L’aigua s’ha tornat a escolar a les comissaries de la Guàrdia Urbana, concretament quatre: a Ciutat Vella, la Zona Franca, les Corts i l’Eixample. El Sindicat d’Agents de la Policia Local (SAPOL) atribueix les inundacions a deficiències en la construcció dels edificis i a la falta de manteniment. L’Ajuntament assegura que hi treballa i està treballant cada cas per trobar-hi una solució.

Les xarxes socials s’omplen d’imatges de la pluja

Molts ciutadans han publicat a través de les xarxes socials imatges de les pluges torrencials de primera hora d’aquest dimarts.

 

 

L’avinguda del Paral·lel ha estat un dels punts on l’aigua ha fet més estralls. La mostra aquest video enregistrat pels veïns de la zona. L’aigua ha arribat a l’altura dels genolls i fins i tot s’ha fet un brollador d’aigua d’una de les tapes de les clavegueres.

Tot i que ara la situació és tranquil·la, els meteoròlegs avisen que la pluja tornarà a caure amb intensitat a la ciutat partir d’aquest vespre.