La temporada de platges a Barcelona comença amb alguns punts del litoral barceloní sense sorra. A les portes del temporal Nelson i amb una alerta del Meteocat pel mal estat de la mar, la platja de Sant Sebastià ha perdut bona part de la sorra i les canonades han quedat a la vista. A tocar del passeig marítim, la manca de sorra ha creat un esglaó d’un metre, una situació que es repeteix abans d’arribar a l’aigua.

Algunes dutxes de la zona també han perdut la sorra que les mantenia a terra i es troben precintades. Els usuaris de la platja han expressat la seva sorpresa l’estat de la platja. També n’hi ha que s’han mostrat preocupats pel perill que poden ocasionar els sots i els desperfectes.

Una situació habitual amb els temporals marítims

L’Ajuntament de Barcelona ha comentat que la pèrdua de sorra és habitual quan hi ha temporals. Com que les platges de la ciutat són artificials, el mar es va menjant espai de manera natural. En aquesta línia també han remarcat que durant els propers dies, quan les condicions meteorològiques siguin favorables, part de la sorra tornarà. “És un problema estructural de les platges”.

El temporal que es preveu per als propers dies fa que, tant l’AMB com el mateix ajuntament, estiguin pendents de l’evolució del terreny. Aquestes institucions, però, només poden redistribuir la sorra de les diferents platges de Barcelona o agafar la que queda enganxada als espigons del port.

En negociació amb el Ministeri de Transició Ecològica

En cas de necessitar més sorra per a les platges barcelonines, la gestió s’hauria de fer des del ministeri de Transició Ecològica. L’Ajuntament ha confirmat que estan negociant per acordar millores. L’última aportació de sorra que va rebre la ciutat va ser l’any 2011.