Feia dies que els models meteorològics apuntaven a un repunt del temps mogut i insegur pels volts de la diada de Sant Jordi 2024. Finalment, ha estat la tarda d’aquest dilluns, 22 d’abril, quan els xàfecs han fet diana a la ciutat i de manera més intensa del que s’esperava. S’han produït dues tongades de pluja forta i calamarsa. La primera ha estat a quarts de sis de la tarda i, després d’una pausa, els ruixats s’han reactivat amb més força passades les set.

En total, les precipitacions han deixat més de 20 i 25 litres per metre quadrat, en funció del barri.

Tot plegat ha sorprès els barcelonins en general i en especial tots els qui es trobaven fent els darrers preparatius de cara a la diada. Algunes de les parades de llibres i roses que ja eren a peu de carrer han hagut de cobrir tot el material perquè no se’ls fes malbé. Els llibreters, però, asseguren que ja estan preparats per a aquests contratemps.

Diverses persones han compartit imatges i vídeos a la plataforma X dels ruixats i la calamarsa.

Un Sant Jordi inestable

La diada de Sant Jordi començarà amb un temps estable, amb sol i cel blau, però també amb un ambient hivernal. El sol matinal comportarà que, juntament amb l’aire fred que quedarà en altura, es formin nuvolades actives a partir del migdia. La tarda serà inestable i és probable que en algun moment acabi deixant també una mica de pluja a Barcelona.