Foto: Àrea Metropolitana

El Consell Metropolità fa una crida a la ciutadania per fer aportacions sobre el futur urbanisme que hauria de tenir la ciutat de Barcelona i el seu entorn. Es tracta d’un procés participatiu per crear el Pla director urbanístic (PDU) i en què la població podrà participar i debatre en diferents sessions amb professionals de diferents sectors.

Durant el procés de participació hi haurà debats temàtics als col·legis professionals i sessions ciutadanes a diferents municipis metropolitans. A Barcelona estan previstos per al 4 i 9 de desembre. A més, es proposa aprofundir en el coneixement urbanístic amb l’exposició itinerant “Metròpolis de ciutats“.

Quin tipus d’estructura verda cal a l’entorn metropolità?

Les sessions participatives que permetran crear el PDU van començar dilluns passat amb una sessió al Col·legi d’Ambientòlegs i on es va debatre sobre l’estructura verda que hauria de tenir l’entorn de la ciutat. Aquesta temàtica és especialment rellevant després dels efectes, més que demostrats, del canvi climàtic sobre la població. Hi van assistir més de 200 persones, especialment arquitectes i urbanistes.

 

Els altres debats temàtics previstos s’articularan al voltant dels cicles de matèria i energia, desenvolupament socioeconòmic i cohesió social i mobilitat.  El període participatiu finalitzarà el 13 de desembre.