Ha nascut l’EcoXarxa de Sarrià, la primera xarxa ecològica de Barcelona. Impulsada per la vocalia de medi ambient de l’associació de veïns de Sarrià, vol integrar entitats i sarrianencs preocupats per la crisi mediambiental. L’EcoXarxa vol organitzar-se per engegar projectes per fer un barri i un planeta més verd, així com també crear sinergies entre les entitats integrants. Volen tractar temes com la contaminació, el reciclatge, els espais verds o la desaparició d’espècies autòctones de Collserola.

Fer un Sarrià més verd

L’EcoXarxa està formada per una desena d’entitats com Sarrià Respira, l’Ecocó de la Casa Orlandai, Ecologistes de Sarrià, Som Natura, la plataforma Defensem Can Raventós, la Plataforma Vives i Tutó, Ciència en Societat, l’Espai Gardenyes o la Plataforma Bici Augusta. La primera reunió serà de forma virtual el proper dimecres 20 de gener a les 18 h i està oberta a totes les entitats i ciutadans que vulguin unir-s’hi.

Des de l’EcoXarxa expliquen que “Sarrià és un barri amb moltes iniciatives ecològiques i és molt interessant fer xarxa perquè a part de la sanitària també tenim una crisi ecològica a la que vèncer”, explica Leo Bejarano. Des de l’entitat voldrien que s’implementés en altres barris aquesta xarxa pionera a la ciutat, ja que “hi ha moltes coses que podem fer des de la ciutadania, tenim molts temes a solucionar com el transport, el reciclatge o la protecció d’espècies”, afegeix Eduardo Saíz.