Furgonetes aparcades a banda i banda del carrer Major de Sarrià. És una imatge que es repeteix cada matí en aquest carrer pacificat on els vianants haurien de tenir prioritat. La gran activitat comercial de la zona, però, fa que quedi envaït pels vehicles de repartiment. La plataforma Sarrià Respira alerta d’aquest problema i demana solucions.

“La situació és insostenible”, diu Jordi Bigues, membre de la plataforma veïnal. Demana que s’aturi el sistema actual de repartiment de mercaderies perquè “acaben ocupant tot l’espai públic i això és inacceptable en una zona de vianants”. Està convençut que “les mercaderies i els vehicles se sap que l’única manera que hi ha d’aturar-los és la prohibició i les multes”.

Alternatives més sostenibles

Des de la plataforma entenen que el barri té una activitat comercial intensa que necessita rebre mercaderies, però creuen que l’Ajuntament hauria de ser més restrictiu i buscar alternatives per aconseguir un repartiment més sostenible i segur per als vianants. Per això, demanen al consistori que busqui un lloc per ubicar un punt de descàrrega, des d’on fer l’últim tram de les entregues en vehicles elèctrics, més petits o caminant.