Unes imatges, cedides per Helena Ribas, ens mostren un banc de meduses, força nombrós, entre la platja de la Barceloneta i la del Somorrostro. Es tracta de les meduses “Pelagia”, que acostumen a visitar-nos aquesta època de l’any per reproduir-se.
Aquestes meduses i les barquetes de Sant Pere ja arriben a molts punts del litoral, especialment de la Costa Brava, malgrat que són més típiques a partir del maig i sobretot fins al dia de Sant Pere. Es recomana evitar tocar-les i fregar-se els ulls o ferides. També es coneixen com a “Velella” o “velers”.
@gemmapuigf @nestor_meteo @TomasMolinaB @eltempsTV3 #324eltemps @MeteoMauri @ARAmeteo @btveltemps Velella a #Gava. pic.twitter.com/BMLRmRPJw8
— Xavi Cabo. Photos. (@xavicabopapiol) April 30, 2019
Velella, aquest matí ! #324eltemps @Vakapiupiu @jjanue @enricagud @TomasMolinaB @gemmapuigf @SoniaPapell @MeteoMauri @nestor_meteo @ARAmeteo @alcantara_alb @meteocat @AlfredRPico @eloicordomi @meteo_sitges @btveltemps @MeteoMoia @javioru @eltempsTV3 @TossaTurisme pic.twitter.com/0zwlCGPE0u
— Robby Geebelen (@R_Geeb) April 28, 2019
Temperatura de l’aigua del mar a la Barceloneta
La temperatura de l’aigua del mar, a un metre de fondària a la platja de la Barceloneta, és inferior al que és habitual per l’època. Durant tot l’hivern hem tingut valors superiors als normals, segons les mesures setmanals del meteoròleg Diego Lázaro. De fet, no es registrava una temperatura marina més freda del que pertocaria per l’època des del novembre passat. Aquest refredament és fruit de la pluja que ha caigut aquestes darreres setmanes, i sobretot del temporal de vent i mar que ens va afectar durant la Setmana Santa, que ha fet aflorar aigua més freda del fons marí.
https://twitter.com/elblogdeltemps/status/1122941402017599488