El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha afirmat que les ciutats i pobles que tenen platja “segurament no necessiten” una piscina municipal com a refugi climàtic. Ho ha contraposat amb un poble d’interior: “Hem de mirar com fer-ho perquè les piscines siguin refugis climàtics (en aquestes zones)”, ha dit a RAC1.

S’obre a flexibilitzar-ho

Tot i això, ha afegit que no es pot “generalitzar” sobre tots els municipis de costa perquè ni són iguals ni tenen la mateixa concentració d’habitants. En aquest sentit, ha dit que s’està estudiant amb les associacions municipalistes la gran casuística i una “flexibilització que s’adapti a tots els casos”.

Sobre les piscines dels establiments turístics, ha defensat que tenen “altres fórmules” per poder omplir-les i ha posat com a exemple la dessalinitzadora que compraran els hotelers de Lloret de Mar. Mascort ha estat taxatiu a l’hora de defensar que “no s’entendria” que les piscines d’hotels o càmpings es poguessin omplir amb aigua de la xarxa en l’actual situació de sequera, especialment en zones com la conca de la Muga, on sí estan en emergència 2.

Previsió de no haver d’aplicar més restriccions

Com ja va fer aquest dijous la portaveu del Govern, Mascort ha explicat que la previsió és no haver d’aplicar més restriccions a l’estiu però ha alertat que “no es pot abaixar la guàrdia”, primer per la incertesa sobre les previsions meteorològiques i segon perquè la situació continua sent complicada.