(ACN) El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, ha afirmat que “és una barbaritat que avui dia al port de Barcelona els creuers no estiguin connectats a un tub elèctric”. En una conversa sobre la urgència de passar a l’acció davant l’emergència climàtica amb la vicepresidenta d’Acció Climàtica de l’AMB, Janet Sanz, Santacreu ha deixat clar que no està en contra dels “avions ni dels creuers” però ha assenyalat que el problema és que “quan el vaixell arriba al port segueix amb els motors engegats”.

Foto: Laura Fíguls (ACN)

Santacreu i Sanz han demanat mesurar i revisar les emissions en l’àmbit personal, en les empreses i a les ciutats i disposar d’un pla perquè el consum acabi sent d’energies renovables.

El Port inicia el procés per subministrar electricitat als creuers

El mes de gener passat, el Consell d’Administració del Port va anunciar que iniciava el procés per licitar la construcció i posada en funcionament del primer sistema Onshore Power Supply (OPS), que permetrà subministrar electricitat als creuers que estiguin amarrats a la terminal, de forma que puguin aturar els motors i reduir les emissions. S’instal·larà concretament a la futura terminal d’MSC, que actualment es troba en construcció al moll Adossat.