Si sembres per Santa Eulàlia, bon gra i bona palla‘ o ‘El dia de la Candelera sabrem si primavera serà lletja o bella‘. Ha arribat el moment, doncs, de tornar a cultivar l’hort urbà que, potser, vam iniciar durant el confinament de la primavera passada.

A més, no hem d’oblidar que aquest 2021 Barcelona ha assumit la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible.

Cultius del mes de febrer

Els alls seran un dels productes que podrem plantar durant aquests dies, de fet els millors mesos per fer-ho són el gener, el febrer i el març. Els collirem entre el juny i el juliol.

Els alls tendres també es poden seguir plantant aquest mes, encara que la temporada ja s’acaba.

Ceba seca i ceba tendra, són altres dels aliments que podrem plantar al nostre hort, per començar a collir-los en un parell de mesos i durant bona part de l’estiu.

El febrer també és un bon mes per a la plantació d’espàrrecs, igual que el març. Els podrem collir a partir de l’abril i fins al juny, més o menys.

Si t’animes a plantar algun arbre fruiter, cal recordar que sempre és millor que estigui plantat a terra, més que no pas en un test, però si aquest és gran també és bon moment per plantar un llimoner, taronger o mandariner. En qualsevol cap no n’obtindriem els fruits fins a final d’any.

Amb l’arribada de la primavera, els primers fruits

Durant les properes setmanes es farà evident l’apropament a l’equinocci de primavera, amb l’allargament de les hores diürnes.

A més, el nostre hort començarà a florir i podrem collir els primers fruits. També augmentarà el nombre de sembres: bledes, carxofes, cols, escaroles, espinacs, pastanagues, raves o remolatxa.

El Calendari dels Pagesos, que enguany ha celebrat el seu 160è aniversari, pot ser una eina molt útil per dur a terme la cura de l’hort.