dutxes gimnasos centres esportius sequera

(ACN/ redacció) La patronal dels gimnasos Adecaff ha criticat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) els hagi “imposat” la restricció de tancar les dutxes quan s’entri en la fase d’emergència 3 per sequera. Una decisió que asseguren els perjudica “molt”, perquè hi haurà usuaris que es donaran de baixa. A més, els gimnasos opinen que la mesura no suposarà un estalvi d’aigua.

“L’important és reduir el consum, no com el redueixes“, remarca la gerent de la patronal, Iolanda Latorre. Tot i això, la patronal celebra que les restriccions en les dutxes arribin en l’última fase del pla, un fet que dona “un respir” als centres. Ara bé, ha assegurat que hi ha mesures “menys dràstiques” i ha demanat a l’ACA “treballar conjuntament”.

Demanen “autogestionar” el consum d’aigua

Latorre ha proposat, per exemple, que cada gimnàs tingui un màxim de cabal d’aigua per dia i que amb aquesta quantitat pugui “autogestionar” el seu consum. “Que ens deixin a nosaltres decidir on reduïm el consum d’aigua”, ha remarcat. “Alguns decidiran que és la dutxa, i d’altres apostaran per altres espais del centre“, ha afegit.

La gerent de la patronal ha assegurat que encara no han xifrat l’impacte que pot tenir la mesura, però ha alertat que “segur” que provoca que hi hagi usuaris que es donin de baixa dels gimnasos. A més, ha avisat que en els pròxims mesos, quan faci més calor, tot plegat es complicarà. “La gent no anirà al gimnàs a fer esport perquè no es podrà dutxar, però al matí quan es llevi es dutxarà a casa seva“, ha argumentat.