faisa daurat escola mar
Foto: @Escola_del_Mar

L’Escola del Mar, al barri del Guinardó, ha rebut una visita del tot inesperada aquest divendres al matí. Un faisà daurat mascle ha arribat caminant tranquil·lament a la plaça de Vilamar, inaugurada ara fa un any dins les celebracions del centenari del naixement el centre, i ha sorprès els professionals del centre educatiu. “Ens l’hem trobat casualment, ha estat una meravella“, comenta emocionada Teresa Guillaumes, la directora de l’Escola del Mar.

L’ocell ha cridat de seguida l’atenció per la combinació de colors del seu plomatge cridaner: el vermell, el blau, el groc, el verd i fins i tot el taronja. També destaca per la llarga cua, que serveix per atraure les femelles de l’espècie.

L’au, a càrrec de l’APAEC

L’escola, que no sap d’on ha pogut sortir l’animal ni de qui pot ser, ha trucat immediatament l’Associació Protectora d’Animals Exòtics de Catalunya (APAEC), que ha anat a buscar l’animal abans que el perdessin de vista.

Per poder retenir l’animal a l’escola, una de les persones del centre ha conduït amb molt de tacte l’ocell fins a una llenyera. Allà, li han donat de menjar pera, poma i pa fins que l’han vingut a buscar. Finalment, personal de l’APAEC s’ha endut l’animal per tenir-ne cura i buscar-li un espai segur.

Una espècie que prové de la Xina

El faisà daurat mascle és una espècie d’ocell que habita a boscos, arbusts, bambús i també a terres de conreu de les muntanyes del centre i el sud de la Xina. A Europa es va començar a introduir a les illes Britàniques com a ocell ornamental per les característiques del seu plomatge acolorit.