En Jordi va viure 11 anys a Eslovènia. Segons explica, allà tot és natura i verdor, fins i tot en entorns urbans. Un fet que no va valorar del tot fins que no va tornar a Barcelona, ara fa quatre anys. “Jo no en feia cas, però quan vaig tornar la vaig trobar a faltar”, diu. Les notícies sobre la crisi climàtica van acabar de conscienciar-lo i va anar ideant un pla que ja ha començat a implementar: fer més verda la ciutat.
El procediment del projecte Enverdim Barcelona és senzill: ell planta una llavor i un cop germina i és prou forta ja està preparada per trobar una nova llar. Llavors la deixa en un punt de la ciutat fins que arriba alguna persona i se l’emporta. L’objectiu és multiplicar les plantes que hi ha a la ciutat. Amb aquesta acció, Magrinyà també vol contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.
Plantar reutilitzant llavors i envasos
L’objectiu és omplir els balcons, les terrasses i els carrers de plantes. A banda de comprar plantes o llavors i cuidar-les, en Jordi Magrinyà també anima aprofitar les llavors que hi ha a les nostres llars. Normalment passen desapercebudes i sovint les malgastem. Llegums, fruites, verdures, hortalisses, etc. Qualsevol aliment vegetal és bo per convertir-lo en l’inici d’una nova planta. Tampoc no calen recipients específics, es poden utilitzar brics de llet o altres envasos.
Una iniciativa contagiosa
A banda dels ciutadans anònims que “adopten” les seves plantes, Magrinyà ja ha començat a crear comunitat per encomanar la seva passió pel verd a altres persones. De fet, hi ha alguns ciutadans que han començat a seguir els seus passos i ja han plantat les seves pròpies llavors per després compartir-les. També vol germinar la llavor la de la consciència i ja ha fet xerrades en escoles i espera anar ampliant aquest camp per empoderar els més joves.