(ACN/redacció) Més de 400 persones, segons els Mossos d’Esquadra, s’han manifestat aquest dissabte al migdia pels carrers del Prat de Llobregat per protestar en contra de l’ampliació de l’aeroport i de les obres de la nova àrea residencial estratègica (ARE Sud). La mobilització ha sortit, precisament, de l’emplaçament on ja s’estan duent a terme els treballs de l’ARE i ha acabat davant de l’ajuntament del municipi després de resseguir els principals carrers de la localitat.

El col·lectiu considera que l’impacte que tindran els treballs ja en marxa i la previsió de creixement de la infraestructura seran irreversibles, especialment en l’entorn de la Ricarda, una zona humida amb més de 300 anys d’història i que asseguren que és insubstituïble. “És una zona humida, no un llac artificial, i és important conservar l’ecosistema, no es podria reproduir creant una altra llacuna al delta”, adverteix Pere Bonet, portaveu de l’entitat ecologista Ni un pam de terra.

La protesta ha iniciat amb el repartiments de carxofes conreades a l’entorn agrícola del Prat i lemes contra el president d’AENA, Maurici Lucena, i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, entre d’altres.