pluges fred canvi temps barcelona

Els darrers dies de l’octubre estan sent prou agradables, amb valors màxims de temperatura que aquest dimecres, dia 30, podran tornar a arribar fins als 23 ºC a Barcelona. Malgrat això, els matins són frescos (temperatura mínima de les darreres jornades d’entorn a 15 ºC). Aquesta bonança té els dies comptats, segons els mapes del temps, ja que es preveu un inici de novembre fred i plujós.

Com serà el mes de novembre?

Segons la majoria de models meteorològics, es preveu l’entrada d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera a partir del 4 i 5 de novembre. Això pot desencadenar un temps molt insegur a la ciutat.

La primera setmana de novembre sembla que s’aproparà una pertorbació que es despenjarà directament del Regne Unit i ens deixarà termòmetres clarament més baixos aquí, així com algunes gelades en punts de muntanya. També facilitaria la formació de pluja força generalitzada, així com nevades als Pirineus.

D’aquesta manera, dilluns, 4 de novembre, es preveu una temperatura màxima a la ciutat de 20 ºC. Dimarts, 5 de novembre, serà difícil sobrepassar els 18-19ºC. Els termòmetres inferiors als 20 ºC es podran mantenir també durant els següents dies.

Evolució tèrmica i pluviomètrica prevista pels propers dies, segons diferents models meteorològics.

Bon moment per fer el canvi d’armari

El fred s’instal·larà tota la primera quinzena de novembre i no serà cosa de només un o dos dies. A la gràfica superior es pot observar com, fins i tot, es preveu més fred del que és habitual en època de l’any: la línia blanca de la gràfica mostra la temperatura prevista aquests propers dies i la línia vermella és la temperatura mitjana que caldria esperar. Això ens porta a pensar que ja és bon moment per canviar llençols per nòrdiques o mantes i treure abrics del fons de l’armari, si encara no ho heu fet.

https://twitter.com/btveltemps/status/1188757072583761920