L’Ajuntament de Barcelona torna a habilitar aquest any 227 punts de recollida d’arbres de Nadal (el mateix número que l’any passat) als 10 districtes de la ciutat. Estaran operatius des d’aquest diumenge, 7 de gener, fins al dimecres, 17 de gener. Durant aquest període, els equips del servei de recollida de residus municipals s’encarregaran d’anar retirant periòdicament els arbres dipositats. Majoritàriament es recullen avets, però també branques d’arbres diversos que s’hagin fet servir de decoració nadalenca a les llars de Barcelona. Es recomana deixar-los nets d’elements ornamentals.

Els arbres acaben triturats als jardins de la ciutat

La recollida d’arbres serveix per evitar abandonaments incívics enmig de l’espai públic i alhora donar una nova vida als avets o a les branques, que s’acaben reconvertint en material per al manteniment de les zones enjardinades de la ciutat. Per fer-ho, primer trituren els arbres de Nadal i després en deixen madurar les restes, fins que es converteixen en encoixinament o “mulching”. Es tracta d’un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl i alhora ajuda a evitar l’aparició de males herbes.

L’any passat es van recollir 9.526 arbres amb els quals es van poder fer 183m³ de triturat durant el primer semestre del 2023.