Ja ha passat el pic de calor, però els termòmetres segueixen marcant temperatures altes i molts han optat per passar aquest dilluns a la platja i, així, refrescar-se. Els banyistes, però, s’han trobat amb bandera groga a tot el litoral de Barcelona. Per tant, el bany no està prohibit, però cal prendre precaucions. La presència de meduses a l’aigua o el mal estat de la mar, entre els motius del color de la bandera.

Estat de les platges a Barcelona i Catalunya, a temps real

Meduses marrons de la mida d’un puny

A la platja del Bogatell les meduses es veien la tarda de dilluns des de la vorera del mar. Eren de la mida d’un puny i de color marró. La majoria de banyistes afirmaven haver-les vist i es mostraven prudents a l’hora de capbuçar-se. Des de Salvament Marítim han assegurat que aquest tipus de medusa “no pica” i en el cas que algú patís una picada és aconsellable posar aigua de mar a la zona afectada.

Bandera groga per la presència de meduses

Quatre platges amb meduses

S’han trobat meduses, de moment, a quatre platges de Barcelona: Mar Bella, Bogatell, Sant Sebastià i Banys del Fòrum. En aquesta última, a més, la qualitat de l’aigua és regular.

El mapa de platges de l’Ajuntament de Barcelona també indica que l’estat de la mar és regular a tot el litoral de la ciutat. De fet, s’han registrat onades d’1 metre, mentre que aquestes setmanes eren de 30 centímetres d’alçària. Durant aquest agost ha onejat la bandera groga diverses vegades.