Els cada cop més freqüents temporals que el litoral de Barcelona pateix han posat al límit les platges de la ciutat. La pèrdua de sorra d’entre un 15 i un 30 % i la necessitat urgent de regenerar-la fan perillar alguns negocis que estan a primera línia. Segons ha confirmat l’Ajuntament, la guingueta BeGay, de la platja de la Mar Bella, per exemple, haurà de començar la temporada reubicant-se a uns metres de distància del seu emplaçament habitual perquè no hi ha prou sorra.

A banda d’això, la guingueta Bambú Beach, a la platja de Llevant, ha hagut de deixar l’activitat a peu de sorra per acabar instal·lant-se al passeig del Bogatell.

Els restaurants de la Barceloneta, preocupats

A banda de les guinguetes, restaurants com el Xup-Xup, a la Barceloneta, també es mostren preocupats per la falta de sorra a la platja. Tot i que són uns experts a lluitar contra els efectes adversos dels temporals —de fet, disposen de sacs de sorra per evitar que les onades entrin al local—, creuen que tot ha empitjorat els darrers mesos. Ara mateix no temen pel futur immediat del negoci, però sí que creuen que en algun moment podrien arribar a tenir dificultats per instal·lar la terrassa, que és una peça cabdal en la supervivència del local.

Tampoc estan ara mateix gaire amoïnats al restaurant Sal Mar, també situat al passeig Marítim de la Barceloneta, que encara té marge entre la seva terrassa i el mar. Però la falta de sorra també l’està afectant. Ara mateix, davant del local tenen tot un seguit de gandules que han de situar-se cap enrere cada vegada més.

En espera de la sorra

Les properes setmanes està previst que es posi en marxa l’arribada de sorra provinent de la bocana del Port olímpic, al voltant d’uns 3.000 metres cúbics que han de servir per poder mantenir l’actual estat de les platges. Si bé encara no s’espera de manera immediata l’aportació extra del ministeri, que no aboca sorra des del 2010, els restauradors l’esperen amb candeletes, ja que hauria de servir per millorar el seu aspecte de cara al començament de la temporada alta de bany, el 25 de maig.