Una potent tempesta ha escombrat bona part de Catalunya durant la matinada d’aquest dissabte i ha acabat arribant a Barcelona al voltant de les dues de la matinada.

La línia de tempestes, en forma d’arc, ha arribat amb molta força i intensitat, però ha circulat amb molta velocitat, cosa que ha impedit que els registres finals hagin estat gaire abundants. En el millor dels casos, poc més de 10 litres.

Poca aigua però molts llamps i trons

Això sí, amb un bon espectacle de llamps i trons que, durant una estona, ha recordat que Santa Eulàlia de tant en tant encara plora per les Festes de la Mercè.

Al vídeo accelerat es pot veure com la llampegada del prelitoral arriba a Barcelona i s’intueix clarament la cortina de precipitació. Malauradament, els llamps caiguts a prop de l’objectiu de la nostra càmera ens han fet perdre el senyal quan la tempesta descarregava a Montjuïc, per la qual cosa només disposem de l’arribada de la tempesta, però no pas de la sortida.

tempesta a Barcelona Mercè 2022

En una captura del vídeo es pot veure una imatge realment espectacular: un llamp il·luminava Collserola enmig d’una gran cortina de pluja. Darrere la cortina s’entreveu la silueta del Tibidabo i la torre de Collserola.

Els darrers concerts de divendres, suspesos per la pluja

Aquesta tempesta va comportar que diversos actes que encara hi havia a les dues de la matinada quedessin suspesos per la pluja que, malgrat que va arribar amb puntualitat britànica, no va deixar finalment grans quantitats ni tampoc cap gran aiguat a Barcelona tot i que sí moments amb molta intensitat i amb vent intens.

Els aiguats, a Tarragona

Finalment, els aiguats més intensos van descarregar aquest divendres a la tarda i vespre al voltant del camp de Tarragona, on alguns registres van superar els 150 litres també en plena festa major. Un altre aiguat de Santa Tecla.