riu francolí @AnnaSaballs
El Francolí, divendres al vespre. Autor foto: @AnnaSaballs

La tarda s’ha complicat i molt cap a la costa Daurada i el Camp de Tarragona a causa de la formació de diversos nuclis de tempesta que s’han mantingut gairebé estàtics durant moltes hores, tot regenerant-se de forma continuada i que aquest vespre continuen descarregant amb energia.

Els aiguats han deixat ja registres molt importants, de més de 100 litres per metre quadrat en molts casos. La pluja ha caigut amb forta intensitat, fet que ha afavorit els desbordaments d’aigua.

Avís per pluja intensa a Barcelona divendres i dissabte, en ple inici de la Mercè 2022
Les tempestes podran ser intenses de matinada

La ciutat de Tarragona, a l’ull de la tempesta

El Tarragonès i el Baix Camp han estat, fins ara, una de les comarques més afectades. Segons la xarxa d’estacions meteorològiques Meteoclimatic a les 19 h ja s‘havien recollit 118 litres a Els Pallaresos, 111 litres per metre quadrat al Catllar i a la Secuita, 107 litres a la ciutat de Tarragona o 97 litres per metre quadrat a la ciutat de Reus (el Baix Camp).

Les xarxes anaven plenes aquest vespre d’imatges impactants dels efectes dels aiguats. El riu Francolí, al tram final, anava ple de cantó a cantó i el barri del Serrallo ha patit també els efectes de les inundacions. L’aigua ha arrossegat diversos vehicles a l’accés a la platja de l’Arrabassada entre moltes d’altres incidències.

Barcelona i Catalunya, en alerta

Els aiguats del Camp de Tarragona i la costa Daurada són només l’inici de l’episodi de pluja intensa i abundant. Tot indica que aquests nuclis tan intensos podran continuar afectant aquest àmbit les immediates hores. A última hora d’aquest divendres es preveu que la precipitació guanyi extensió i que pugui afectar Barcelona. L’episodi més intens s’espera entre la nit i la matinada a la ciutat de Barcelona.

Previsió de precipitació a les 3 h de la nit de dissabte. Font: Arome/ Meteociel