pla alfa 3 calor catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès aquest dijous un avís de situació de perill per la calor que tindrà una afectació extensa al territori fins aquest dissabte a la tarda. La temperatura màxima podrà pujar aquest divendres entre 3 i 5 ºC respecte a aquest dijous, sobretot a trams del litoral i prelitoral central i nord.

A les 0 h d’aquest divendres, 12 d’agost, s’activarà el nivell 3 del pla Alfa, el nivell màxim, a 44 municipis de sis comarques davant l’increment del perill d’incendi forestal. Barcelona en queda exclosa i per ara segueix en el nivell 2.

  • Garrigues – sis municipis
  • Noguera – 9 municipis
  • Priorat – 14 municipis
  • Ribera d’Ebre – 5 municipis
  • Segrià – 6 municipis
  • Terra Alta – 4 municipis
Calor extrema divendres i dissabte en espera d’una baixada de la temperatura

Activitats suspeses per risc d’incendi

L’activació del nivell 3 del pla Alfa implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, i també queden aturats els treballs forestals i la caça en els municipis afectats. De fet, ja s’han suspès 863 autoritzacions que havien estat concedides per aquest 12 d’agost.

Quins municipis tenen restriccions d’aigua per sequera a Catalunya? | MAPA

Es tanquen els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant

Segons el comunicat del Departament d’Interior, es tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant, a Tarragona. A banda, es demana als ciutadans que siguin prudents davant l’episodi de perill extrem d’incendi, que previsiblement pot arribar al seu punt crític el proper dissabte i allargar-se fins diumenge.

L’episodi ve motivat per un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives, especialment a les comarques de l’interior de Tarragona i a les comarques lleidatanes del Segrià, Noguera i Garrigues.