Joan Barril conversa amb Diana Garrigosa sobre la nova vida que li espera a Roma després que Pasqual Maragall deixi l’alcaldia. En una entrevista que avui no passaria la mirada de gènere per les preguntes en qualitat de dona de Maragall, ella mateixa reconeix.

”Els nostres amics americans, tant homes com dones, em van dir se t’ha acabat la vida privada i hauràs de fer vida amb el teu marit, i jo estava al·lucinant; com és que aquests són més feministes que els espanyols em diuen això.”

Garrigosa assegura que hi ha dones que el agrada exercir “d’esposa de.. ” i que no és el seu cas.

”La dona d’un polític no té assignat cap paper, l’única esposa o marit que té assignat un paper és l’esposa o marit d’un diplomàtic.”

Diana Garrigosa era economista i professora d’informàtica i va ser militant del PSC gran part de la seva vida, fins que es va donar de baixa del partit, just abans de saber que Maragall no seria el candidat a les eleccions del 2006. Dos anys més tard, Garrigosa va crear la Fundació Pasqual Maragall, dedicada a la lluita contra la malaltia d’Alzheimer, de la qual va ser la presidenta.