Els desapareguts Banys la Deliciosa, situats a tocar dels més populars Banys Sant Sebastià, a la Barceloneta, van ser l’escenari on es va gestar la que va acabar sent una de les entitats esportives de referència a la ciutat. Va ser un grup de nedadors que els freqüentaven els que van decidir unir esforços per engegar un club centrat en la pràctica dels esports d’aigua. Era l’any 1931 i estaven posant la llavor del Club Esportiu Mediterrani actual.

Club familiar

Com ens explica el seu president, Alex Almeda, l’esperit emprenedor i lluitador dels fundadors del club s’ha mantingut al llarg de les dècades i l’entitat no ha deixat de créixer, obrint-se també a altres esports com l’atletisme o l’esquaix. Però el Medi, com es coneix popularment l’entitat, no ha perdut el seu caràcter proper i familiar.

Actualment, el club compta amb més de 10.000 socis i disposa de més de 10.000 metres quadrats d’instal·lacions que desenvolupen entorn de 250 activitats diàries. Atresora un extens currículum d’èxits en competicions locals i internacionals de diferents modalitats de natació i waterpolo. 

La Fòrmula 1 de la natació

El Club Esportiu Mediterrani és l’únic de la ciutat que ofereix la possibilitat de practicar de manera federada esports com la natació amb aletes. La Carol Porta és nedadora des de fa més de 20 anys i fa temps que practica i és entrenadora d’aquesta disciplina coneguda com la Fórmula 1 de la natació, per la velocitat que la caracteritza.

Respecte al crol, la braça, esquena i papallona de la natació convencional, la natació amb aletes té tres modalitats: superfície, escafandre i apnea. Com ens mostra la Carol, la tècnica de la natació amb aletes recorda al moviment d’un dofí, amb els braços estesos i les mans juntes per tallar l’aigua i, en la majoria de casos, una monoaleta de fibra de carboni, gran i pesada, que pot generar onades de fins a 40 cm. 

Cada setmana, La Família Barris es trasllada a un dels 73 barris de la ciutat
Aquí