Nou equips i només un es podrà classificar per a la fase de grups de la Champions League de waterpolo. Aquest és el repte al qual s’enfrontaran del 12 al 15 d’octubre els jugadors i tècnics del Club Natació Barcelona. El conjunt mariner disputarà la fase de classificació de la competició europea amb la il·lusió de disputar la final del subgrup i poder estar entre els millors equips europeus.

La il·lusió d’un repte

Una temporada més el CN Barcelona tornarà a disputar una fase de classificació de la Copa d’Europa. Alguns jugadors, com Adrià Delgado, ja han viscut aquesta competició en temporades anteriors i amb altres equips. Però des de fa dos anys ho viu amb el conjunt de la Nova Escullera. Per un dels màxims golejadors de l’equip, “hem d’anar a Siracusa amb il·lusió i gaudint de cadascun dels partits que juguem. Si podem disputar-ne cinc ens anirà molt bé per poder agafar el to europeu que necessitem. No ens marquem cap repte o objectiu. Veurem fins on podem arribar”.

L’equip no arriba en les millors condicions a la fase de classificació. L’entrenador, Víctor González, que debutarà com a màxim responsable de l’equip en una competició europea, afirma que “potser no arribem en el millor moment que voldríem. Vam estar parats uns dies per un positiu per coronavirus, però crec que arribem a la preparació suficient per afrontar el repte amb garanties“.

Una fase complicada només començar

La fase de classificació d’aquesta temporada 2020-2021 tindrà un format diferent de l’habitual. Aquest cop, i degut a la pandèmia de la covid-19, la LEN ha decidit organitzar-la d’una manera diferent. Dels 18 equips que hi participen s’han creat dos grans grups que han estat dividits en dos subgrups més. En el cas del CN Barcelona, els de Víctor González han quedat aparellats en el grup A1 amb quatre equips més amb tres dies de competició. Això fa que el Natació Barcelona hagi de disputar dos partits en un sol dia, un fet que el tècnic considera “que és una hàndicap ja que no tindrem temps de recuperació. És cert, però, que podrem veure els nostres primers rivals, Primorac Kotor i Steaua, abans”.