Sovint ens fixem en els músics que ens han deixat molt joves i ens entristim pensant en tota la música que encara haurien pogut fer i oferir-nos. A ‘Jazzit’, en canvi, ens fixem en músics de jazz nonagenaris, els més grans de la colla. Comencem amb el vibrafonista Terry Gibbs que, si la informació d’internet no menteix, aquest 13 d’octubre ha arribat als 99 anys d’edat. Us el portem dirigint la Dream Band, que és l’orquestra que va dirigir, i que els anys 50 va actuar en els millors clubs de Los Angeles. Seguim amb Lou Donaldson, que té 96 anys, i que durant tots els 60 i els 70 va ser un músic destacat de la discogràfica Blue Note. A continuació us portem a Frank Tiberi, que en té 94. Va ser l’home de confiança de Woody Herman i l’encarregat de mantenir la seva big band viva quan el director va morir l’any 1987.

Els nostres següents protagonistes són tres saxofonistes tenor: Benny Golson, també de 94, excepcional instrumentista i compositor excel·lent; Sonny Rollins, de 93, una llegenda i un revolucionari musical, i Plas Johnson (92), autor d’un dels solos més famosos de la història: el del tema central de la pel·lícula ‘La Pantera Rosa’.

El més jove dels nonagenaris vius és el trompetista, pianista, compositor i productor Quincy Jones que aquest 2023 ha ingressat en el club dels 90 anys.

I a la recta final del programa en trobem dos que ens han deixat aquest any, el cantant Tony Bennett i el trompetista Dusko Goikovich, i al pianista Barry Harris que va ser víctima del covid el 2021.

Escolta el programa aquí: