Premis Time Out

(ACN/Redacció) La companyia La Calòrica, la cineasta Elena Martín Gimeno, la sala barcelonina La Paloma i l’exposició “Amics imaginaris”, de la Fundació Miró, han estat alguns dels guardonats dels Premis Time Out Cultura de Barcelona, que s’han entregat aquest dilluns. L’acte s’ha celebrat a La Paloma davant d’un públic format per més de 300 persones, segons xifres dels organitzadors. El documental ‘Alteritats’, d’Alba Cros i Nora Haddad, la iniciativa cultural social de l’espai autogestionat Periferia Cimarronas, la dissenyadora Gina Guasch, el muntatge ‘Dels intestins una soga i del cul un sac de gemecs’, el festival Sarao Drag Futuroa i el projecte ‘Freedom first’, d’Albert Marquès, també han estat premiats.

Entre els assistents a l’esdeveniment hi ha hagut el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. L’acte ha comptat també amb les actuacions de Sharonne, Júlia Colom i Josep Pedrals i del DJ set de Miqui Puig.

Guardó especial per a La Calòrica

El premi Time Out Barcelona d’aquest 2023 ha estat per a La Calòrica. La companyia de teatre ha rebut aquest guardó especial que s’atorga sense finalistes per distingir la trajectòria de persones, projectes i col·lectius per ser “seriosos en el fons i entremaliats en les formes”, i per “entomar temes transcendentals com la corrupció de la democràcia i el canvi climàtic des de la comèdia”.

Martín Gimeno, millor creadora

En la categoria de millor creador, la cineasta Elena Martín Gimeno, autora del film ‘Creatura’, s’ha imposat a la il·lustradora Rocío Quilluahaman i a la coreògrafa i ballarina Aina Alegre. El jurat n’ha destacat que el seu film “traspua sensibilitat i emoció continguda”, té “interpretacions delicioses” i “aborda la sexualitat femenina, un tema sovint tabú, des d’una mirada nova”.

En la categoria de millor obra el premi ha estat per a ‘Alteritats’. El jurat ha distingit aquest documental, dirigit per Alba Cros i Nora Haddad, per la “visibilització d’una sexualitat dissident i de la seva quotidianitat i cultura pròpia”.

Com a millor iniciativa cultural social s’ha guardonat Periferia Cimarronas, que competia amb l’òpera col·laborativa ‘La gata perduda’ i amb la Fundació Setba.

Finalment, La Paloma s’ha imposat a Heartbreak Hotel i Espai Texas (ex aequo) i La Conxita de Sants en la categoria d’obertura de l’any. Amb 120 anys d’història, és la sala de festes en actiu més antiga d’Europa. “La seva programació té identitat i caràcter, amb una orquestra en directe que ja és patrimoni cultural barceloní. A més, han recuperat els balls de saló, les festes Bongo Lounge que triomfaven als 2000 i la seva esplendor”.