Lliurat al Disseny Hub el Premi FAD d’Art en la seva 13a edició. L’obra guardonada és ‘Still waters run deep’, de la ucraïnesa establerta a Sant Cugat Nina Murashkina. Un conjunt de gerros de ceràmica pintada que s’inspira en una sèrie de l’antiga Grècia. “Un treball contundent, molt imaginatiu, que posa en joc codis de gènere plantejant qüestions com el desig i la sexualitat d’una manera molt fresca, recuperant tècniques tradicionals”, explica Sabel Gavaldón, membre del jurat i cap de programes públics del MACBA.

En el mateix acte s’han lliurat mencions als artistes Pere Ginard i Concha Romeu per les obres ‘Les formes del món’ i ‘Ajuar’. De l’obra de l’il·lustrador, el jurat n’ha destacat la riquesa del món imaginatiu recollit en els dibuixos dels seus quaderns d’artista. D”Ajuar’, un llençol que pertanyia a la mare de l’artista totalment brodat amb fil negre, el jurat n’ha valorat la subtilesa del tractament del dol a través del tèxtil.

Premis a la trajectòria

Durant l’acte hi ha hagut també tres reconeixements FAD d’Art per a les artistes Sílvia Gubern, Patricia Dauder i Eva Fàbregas, i s’han lliurat diplomes als autors de les 30 obres finalistes. Es poden veure totes, com també les guardonades, a l’exposició “El millor disseny de l’any”, inaugurada el 5 d’octubre al mateix Disseny Hub, on es pot visitar fins al 7 de gener del 2024.

Aquest dijous, 19 d’octubre, es lliuraran al Paranimf de l’Escola Industrial els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme. Les obres finalistes també estan també exposades en la mostra.