Herbie Hancock

Herbie Hancock ja té 84 anys i ho celebrem amb un programa que protagonitza gairebé en exclusiva. Comencem amb ‘Moonlight in Vermont’, una cançó que, en versió del guitarrista Johnny Smith, va ser un èxit a començaments dels anys 50 i la primera cançó de jazz que va impressionar al jove Herbie Hancock. A continuació escoltem el quintet del trompetista Donald Byrd i la primera sessió de gravació en què Hancock va participar-hi.

Seguim amb exemples dels seus discos com a líder, gravats per a la discogràfica Blue Note, amb els que va tenir diferents èxits, els més destacats dels quals són ‘Watermelon man’ i ‘Cantaloupe island’. També recordem el moment, l’any 1963, en què va entrar en el quintet renovat de Miles Davis. Una de les primeres cançons que van gravar és ‘So near, so far’.

L’aparició dels teclats electrònics va obrir un nou horitzó de possibilitats expressives per a Herbie i altres músics de mentalitat oberta. Amb els seus grups elèctrics, amb clares influències funk, va tenir èxits com ‘Chameleon’ i va reinterpretar-ne d’antics com ‘Cantaloupe island’. Acabem el programa amb la pianista japonesa Hiromi Uehara, explosiva i virtuosa, que és el cap de cartell del Vijazz 2024, el festival de jazz de Vilafranca del Penedès, programat pel primer cap de setmana de juliol.

Escolta el programa aquí: