El Tricicle es va convertir, al llarg de 40 anys, en un referent de l’humor enginyós fet a Catalunya. Ara, el Palau Robert acull la mostra “Tricicle clic, gest, humor, llenguatge”, que busca retre homenatge a la seva trajectòria i fer reviure al públic les escenes del trio còmic. L’ha comissariat Juli Capella.

La companyia teatral va néixer l’any 1979 a Barcelona i des de llavors va desenvolupar un humor d’estil propi, a partir del mim, però també amb influència del clown o el cinema mut. L’any 2020 Joan Gracia, Paco Mir i Carles Sans van decidir acomiadar-se del públic però abans li havien ofert encara un últim espectacle: ‘Hits’, que recollia els principals esquetxos dels diferents espectacles que havien creat al llarg de la seva carrera.

Un espai de l’exposició del Palau Robert dedicada al Tricicle

Recorregut cronològic

La mostra, que es podrà veure al Palau Robert fins a l’octubre, revisa l’aportació que el Tricicle ha fet al món escènic català però també de l’estat i del panorama internacional. Ocupa sis sales del palau i s’hi poden veure, cronològicament, fragments enregistrats d’alguns dels seus espectacles, objectes emblemàtics i records personals. “És com un àlbum de fotografies corpori. És molt bonic de veure, perquè penses: si que en vam fer de coses”, comenta Carles Sans.

El visitant podrà descobrir autèntiques curiositats, com un fragment del decorat de l’espectacle ‘Entretres’ on s’hi veuen anotades les dades d’assistència de les funcions i les ciutats per on passaven. Hi ha també alguna sorpresa: un espai interactiu on el visitant pot participar en una mena de ‘càsting’.