Aquest ‘Jazz it’ comença amb una formació excepcional que va actuar en el festival de la discogràfica Concord de l’any 1994 a Califòrnia, i que estava compost per set saxofonistes, tots grans estrelles, entre els quals  trobaven joves com Jesse Davis, Ken Peplowski i veterans com el gran Frank Wess.

Després recuperem un parell de gravacions del quintet d’Horace Silver de començaments dels 60, amb el saxofonista Junior Cook i el trompeta Blue Mitchel com a solistes destacats.

Coneixerem una petita part de l’obra del saxofonista alt i clarinetista John LaPorta (no, no té cap relació amb el Barça), un músic interessantíssim que va treballar amb Woody Herman i amb Charles Mingus, entre d’altres, però que sempre va preferir la composició, la investigació i la docència abans que sortir a fer llargues gires.

I acabem, d’una banda amb Oscar Neira, saxofonista i compositor d’origen colombià instal·lat a Barcelona i que grava per la discogràfica terrassenca Temps Record i, de l’altra, amb Enrico Rava, llegenda italiana de la trompeta que actuarà al Jamboree de la plaça Reial el proper dimarts 13 de juny.

Escolta el programa sencer aquí: