El trio format per Romy Madley Croft, Oliver Sim i Jamie XX arribava a aquesta edició del Primavera com un dels plats forts del certamen i ho ha fet a ritme de pop electrònic. The XX ja va actuar al Primavera Sound l’any 2012, però en aquella ocasió no era cap de cartell com ara.

La sorpresa de la nit va ser protagonitzada per Mogwai, que va fer un directe no programat. Van oferir una hora de temes nous, que no havien sonat fins ara en cap festival ni sala de concert. Malgrat no estar programat, els assistents al Primavera Sound no van dubtar a canviar de plans i assistir al concert. Cal dir que els rumors sobre una possible actuació sorpresa de la banda de post-rock van saltar al matí, quan el grup va penjar una fotografia a Barcelona al Twitter.  I a mitja tarda, el festival ho confirmava a través de les seves xarxes socials.

Pel que fa als grups d’aquí, El Petit de Cal Eril  ha donat un toc psicodèlic a l’hora més calorosa. El grup lleidatà va repassar alguns dels seus grans èxits, però també va tocar algun dels temes del seu últim disc, ‘La força’.