Vas portar la carta al rei de Can Jorba? Ets dels que encara parlen de la “cabalgata” en comptes de la cavalcada? O potser t’havies passat la tarda de Nadal veient ‘El llibre de la selva’ al cinema? Si has contestat afirmativament alguna de les preguntes anteriors, aquest és un contingut clarament pensat per a gent com tu. Unes festes sense Black Friday, telefonia mòbil o panettone.

El test vol comprovar els coneixements que tens d’aspectes de Nadal a la Barcelona de l’època del “desarrollismo” i de la Transició, i que podríem sintetitzar com la Barcelona boomer. Temporalment cobreix el període entre el 1957 (Porcioles és nomenat alcalde de la ciutat) i el 1986 (nominació olímpica).

David Rodríguez (Barcelona, 1973) és economista i politòleg, però, sobretot, un excel·lent coneixedor de les anècdotes i els indrets de la Barcelona d’aquells anys. Aquests records els va plasmar en la sèrie de qüestionaris sobre la Barcelona boomer a betevé. És l’autor del blog Quotidianitats, retalls de vida quotidiana d’un barceloní.

L’aposta “boomer” de betevé es completa amb un podcast de 45 minuts sobre la Barcelona dels 60, 70 i 80. Conduït per Núria Ferré, amb les col·laboracions de David Rodríguez i Rafel Luján.