La setmana passada, la plataforma Filmin estrenava una de les seves produccions originals més esperades. ‘Autodefensa‘, la sèrie creada per Berta Prieto, Belén Barenys i Miguel Ángel Blanca va arribar amb dues nominacions als premis Feroz: una com a millor sèrie de comèdia i una altra per millor guió. I no espereu un guió habitual, amb un format lineal, un argument amb inici, nus i desenllaç. És més aviat una autoficció que recorda el gènere documental i en què les seves protagonistes, la Berta i la Belén, mostren les contradiccions més representatives de la generació Z. D’aquestes contradiccions, del seu posicionament, del seu organicisme de naixement i de les reaccions més sorprenents que està suscitant en parlem a l’’Habitació 910’ amb la Berta.

I abans que acabi l’any, volem fer un darrer viatge amb la Màquina del Temps fins a exactament dues dècades enrere per homenatjar el pop que més sonava. El debut d’Avril Lavigne, el moment en què Shakira es va posar a cantar en anglès o l’època daurada del hip-hop, protagonitzada per icones com Missy Elliot, Ashanti o Busta Rhymes. Només “hits” que segur que recordes i que seran eterns.

Però tornant veloçment cap a l’actualitat, ens trobem amb noms impensables per a l”Habitació 910′: sonen Pablo Alborán, que s’ha ajuntat amb Ana Mena, i Omar Montes, que s’acaba de marcar un àlbum ben rumbero i ple de col·laboracions de primera lliga.

També sona, per fi, l”All I want for Christmas is you’, de Mariah Carey, que un any més s’aconsegueix col·locar al capdamunt de les llistes mundials. I ja que ho fem, què tal si deixem que l’esperit nadalenc ens posseeixi del tot? La Carla ho aconsegueix des del Poble Espanyol, on fins a finals de gener Nadal s’instal·la amb tot una colla d’activitats per a tota la família. Quines? Que ens les descobreixi ella!

A més, ens visita també la Francina Ribes, que juntament amb l’editorial Dos Bigotes presenta el seu assaig ‘Ausencia y exceso: la fascinación por las lesbianas y bisexuales asesinas en el cine’, un estudi sobre com el setè art ha representat, des d’un masclisme i homofòbia ben clars, les dones homosexuals. I torna a seure amb nosaltres l’Eñaut, dissenyador natural de Guipúscoa que presenta nova col·lècció, ‘Under’, amb què segueix la seva tasca de conscienciar sobre moda, consum i ecologia.

Escolta el programa, aquí, en la seva versió radiofònica:

Llista de reproducció: