(ACN) El Manga Barcelona 2022 ha superat l’objectiu que s’havia fixat i ha registrat 163.000 visitants aquest 2022. Això significa que ha batut rècord d’assistència i ha superat les xifres de l’edició del 2019, abans de la pandèmia, que va reunir 152.000 persones.

Celebren el canvi d’ubicació del Manga 2022

La directora del Manga Barcelona, Meritxell Puig, en declaracions a l’ACN, ha valorat “molt positivament” la nova ubicació del saló, que en aquesta edició s’ha celebrat a la Fira de Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. A més, ja ha confirmat que el 2023 repetiran: “Ens veurem el desembre del 2023 a la Fira de Gran Via, mentre que el Còmic Barcelona seguirà a Montjuïc”.

La directora del Manga Barcelona ha assenyalat que els visitants també estan satisfets tant amb el canvi d’espai com amb les noves dates del saló. A més, Puig ha volgut posar en relleu que un dels atractius d’aquesta edició ha estat el retorn dels autors japonesos. “Ha estat un gran repte perquè al Japó no es viatja tant encara”.

“Un gran èxit”

El Manga Barcelona s’ha desplegat al llarg de 82.000 metres quadrats i ha comptat amb la participació d’un 6 % més d’expositors. Puig ha indicat que “ha estat un gran èxit” i ha reconegut: “Aquest 2022 m’està superant a mi mateixa”.

D’altra banda, Puig ha fet una valoració positiva del bon moment que viuen el manga i l’anime en català: “Estem molt contents que editorials com Planeta Cómic i Norma Editorial, entre d’altres, publiquin títols en català”. De fet, Planeta Cómic ha anunciat que l’any vinent publicarà en català alguns dels seus títols més populars com ‘One piece’, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’.