Les parets de diversos carrers i places de Barcelona s’han omplert de fotografies coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans. Les instantànies, exposades en gran format, formen part de la iniciativa BCN-DH International Photo Festival, que vol assenyalar els conflictes actuals a través de la fotografia.

Gairebé 249 projectes de 50 països

S’hi han presentat fins a 249 projectes de 50 països que recullen una àmplia mostra d’històries que aborden conflictes i situacions actuals, com la guerra d’Ucraïna, la crisi dels refugiats, la de les persones migrades, les desigualtats o la crisi climàtica, entre d’altres.

És un discurs que les entitats intentem introduir a poc a poc, i considerem que la fotografia és una bona eina de transformació per aconseguir que aquest missatge cali”
Javier Sulé, Más Retina

D’entre totes les candidatures, el jurat ha seleccionat 10 treballs que s’exposen en 10 punts de la ciutat, del 10 al 20 de desembre.

Una exposició a cada districte

Des de l’organització han volgut descentralitzar el festival i per això han distribuït les 10 exposicions finalistes pels 10 districtes de la ciutat. Alguns dels escenaris escollits han estat el Mercat de Sant Antoni, el de l’Abaceria o els exteriors de la Biblioteca Zona Nord, a Nou Barris. “Són 10 exposicions, una a cada districte de Barcelona, no es concentra tot al centre. Per tant, té un impacte més gran i arriba a més gent”, ha explicat Javier Sulé, un dels organitzadors.

El festival, que és una iniciativa conjunta de l’Associació Catalana per la Pau, International Action for Peace i Más Retina, té el suport de l’Ajuntament de Barcelona i inclou una programació de tallers i xerrades relacionades amb el fotoperiodisme, la justícia global i els drets humans.