L’estiu ha estat càlid i molt eixut arreu, fins i tot al Pirineu i el prepirineu on sol ser l’estació més plujosa de tot l’any, un fet que ha condicionat la temporada de bolets. L’arribada de les pluges durant el mes de setembre i els primers dies del mes d’octubre estan afavorint, però, que finalment en comencin a sortir a “mig Pirineu”,  sobretot en comarques com el Solsonès o el Berguedà, tal com ha apuntat Jordi Rius, vicepresident de la Societat Catalana de Micologia a ‘El matí de Barcelona’. Aquests dies se’n poden trobar en cotes compreses entre els 800 i els 1500 metres en aquest àmbit. Les pluges previstes possiblement els afavoriran també a partir d’ara fora d’aquest sector.

En una temporada normal la sortida de bolets s’inicia a finals d’estiu a les cotes més altes del Pirineu, a l’entorn de 1.700 o 1.800 metres i, si es mantenen les condicions meteorològiques favorables, és a dir, amb precipitacions regulars, absència de glaçades i sobretot manca de ventades, els bolets es van estenent a poc a poc cap a la terra baixa.

Jordi Rius ha explicat que si la temporada fos normal ara ja hi hauria alguna cosa a Collserola. Habitualment, però, s’acostumen a collir una mica més tard, a partir de mitjan octubre. La temporada es pot allargar, si es mantenen les condicions meteorològiques i no glaça, fins a finals de desembre o principis de gener.

A continuació podeu escoltar tota l’entrevista realitzada avui a  Jordi Rius, a ‘El matí de Barcelona’. Al web de la Societat Catalana de Micologia hi podeu trobar més informació sobre els bolets i del curs d’iniciació a la micologia que es durà a terme a partir de dijous.