La Teixonera no ha estat mai un barri turístic. Darrerament, però, els veïns troben visitants estrangers perduts als entorns del metro. I és que l’estació de la línia blava del Coll-la Teixonera és l’escollida per molts turistes per anar al Parc Güell. Així els ho suggereixen, per exemple, algunes aplicacions mòbils. LI YISHAN, turista “Hem buscat el lloc a Google Maps i no hem trobat la sortida correcta, així que hem començat a caminar en aquesta direcció." Com ells molts d’altres s’equivoquen de sortida perquè no està indicat. LENKA CALETKOVA, turista “Vaig al Parc Güell i primer he hagut de comprovar la sortida en aquest mapa perquè no se ben bé quina he d’agafar." L'estació de metro té dues sortides. La del carrer d'Arenys està molt allunyada del Parc Güell. La sortida correcta seria la del passeig de la Mare de Déu del Coll. A més, la zona té un gran desnivell que dificulta la mobilitat. LLUÍS CAIRELL, AV Teixonera “Són dues sortides que estan molt separades però molt mal indicades. Diríem que fa falta un indicador que sàpiguen els turistes per on han de sortir i haurien de sortir per Nostra Senyora del Coll, que és la que els faria estalviar mitja hora de caminar.” Els veïns es troben a diari amb casos com aquest. “This is the way to Parc Güell? No?” SEBASTIEN BARBERIS, turista “Hem sortit del metro i la veritat és que algú ens ha dit ‘si voleu anar al Parc Güell heu d’anar en aquella direcció’. No ho sabíem perquè nosaltres anàvem cap a l’altra sortida." Per això els veïns de la Teixonera han demanat a l’Ajuntament que s’indiqui quina és la millor sortida per anar al Parc Güell. Estan en espera de rebre una resposta.

Un simple adhesiu als rètols indicatius de l’andana de l’estació de metro del Coll-la Teixonera podria estalviar als turistes haver de fer una volta més llarga de la necessària per anar al Parc Güell. Així ho expliquen els veïns de la zona, que darrerament s’han habituat a indicar als visitants com s’arriba fins a aquest atractiu turístic de la ciutat. Asseguren que sovint els visitants s’equivoquen i surten pel carrer d’Arenys en comptes de fer-ho pel passeig de la Mare de Déu del Coll, que és l’opció correcta. Això fa que hagin de caminar aproximadament una mitja hora de més per carrers amb un fort pendent.

Algunes guies i aplicacions mòbils suggereixen als turistes que la parada del Coll-la Teixonera, de la línia blava, és la més indicada per anar a visitar el parc dissenyat per Antoni Gaudí. Quan hi arriben en metro, però, no es troben amb cap indicació ni itinerari. El problema principal és que, com que l’estació s’ubica en una zona muntanyosa, les boques estan situades a una distància major que les que s’ubiquen, per exemple, al centre de la ciutat.