Diumenge 12 de febrer, a partir de les 11 del matí, betevé retransmetrà en directe la jornada castellera de Santa Eulàlia des de la plaça de Sant Jaume, on hi participen les sis agrupacions castelleres de la ciutat. Es tracta d’una diada a l’antiga, on les colles disposen d’una hora i quaranta-cinc minuts per a fer les seves construccions. També es retransmetrà el final de la trobada de gegants de Ciutat Vella.

Enguany l’Institut de Cultura (ICUB) provarà una nova fòrmula diferent als anys anteriors, que és fer primer l’actuació castellera i després la ballada dels gegants. Santa Eulàlia és l’actuació que obre la temporada castellera barcelonina, i enguany comptarà amb l’estrena de quatre nous caps de colla: Pere Camprovín (Sants), Oriol Vilajosana (CVG), Dan Esteban (Poble Sec) i Daniel Sésar (Jove de Barcelona). Mery Mañané i Adrià Riudeubàs, continuen al capdavant dels equips tècnics de Barcelona i Sagrada Família.

La retransmissió de la diada castellera anirà a càrrec de l’equip del BTVcastells, amb els periodistes Efren Garcia i Rafel Luján. El cap de cultura popular de l’ICUB, Francesc Fabregat, s’incorporarà als comentaris amb els gegants i el seguici.

Àliga de Barcelona