El comissari actual del BCNegra, Paco Camarasa, ha anunciat que es retira del càrrec perquè es troba “cansat” després de l’esforç que li ha suposat escriure la seva última novel·la, sumat a problemes de salut. Camarasa ha estat al capdavant del festival de novel·la negra durant 12 anys i ara l’Ajuntament vol reconèixer la seva feina amb la Medalla d’Honor al Mèrit Cultural de la ciutat.

L’exllibreter s’ha acomiadat enmig del calor dels companys de professió i dels regidors de Cultura de l’Ajuntament que han treballat amb ell. Tots han valorat la seva feina i han coincidit a explicar el vincle de Camarasa amb la literatura negra. Es tracta d’un lligam que fa 14 anys el va portar a engegar un projecte empresarial: la llibreria Negra y Criminal, a la Barceloneta. Però la disminució de les vendes van obligar a tancar al local l’octubre del 2015, malgrat tenir una cartera de clients fidels.

La seva passió per la literatura l’ha portat a escriure recentment la novel·la ‘Sangre en las estanterias’, però l’esforç que li ha suposat, sumat a “problemes de salut”, l’han fet deixar el càrrec de comissari al BCNegra després de 12 anys. Durant l’acte de comiat, el regidor de Cultura, Jaume Collboni, ha anunciat que l’Ajuntament li vol fer entrega de la Medalla d’Honor al Mèrit Cultural com a reconeixement a la seva feina.