Els Castellers de la Sagrada Família tenen cap de colla nou. Tothom el coneix com a Hugo Txeco, tot i que aquest no és el seu cognom sinó un sobrenom que li ve del món de la natació. Durant els darrers dos anys, ha estat cap de pinyes, a la tècnica d’Adrià Riudeubàs i, ara, encara el repte de tornar a portar a plaça el 4d8 i descarregar el 3d8.

“Per a una tècnica nova, el primer tram de temporada sempre és difícil”, diu l’Hugo Bernabéu. En aquests primers mesos de l’any, els Castellers de la Sagrada Família han fet rodar per les places els castells bàsics de set i també han descarregat construccions de la gamma alta dels set pisos, com el 5d7 i el 7d7. Els queda pendent, però, retrobar-se amb el 4d8 i la torre, que segons Bernabéu, “està per caure”.

També han anotat el 3d7 per sota, una construcció que agrada molt als de la Sagrada Família. De fet, el nou cap de colla dels del Poblet explica que estan començant a provar altres castells aixecats per sota com el quatre i la torre. “No sabem si en broma o seriosament, però es parla d’una diada per sota”.