El Teatre Grec de Montjuïc estrena cadires més ergonòmiques i confortables. L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha explicat que la instal·lació incorporarà un total de 2.097 seients nous. Feia set anys que el teatre no havia canviat el mobiliari, que era més rígid que l’actual. La renovació de l’equipament ha costat 200.000 euros.

Amb el canvi de les cadires –en total n’hi haurà set menys-, el públic pot gaudir dels espectacles més còmodament. Els seients, són més fins i s’adapten millor a l’esquena del públic. Es disposen a sobre de bancs de pedra, que és el mobiliari original de l’equipament. Cada any, les cadires s’instal·len al teatre quan ha de començar el festival d’estiu i, un cop s’acaba, es retiren de les grades per mantenir-les en bon estat.

El Grec durarà un mes

Enguany els espectacles del Grec se celebren del dia 2 de juliol fins el 31 de juliol. L’esdeveniment gira entorn a l’Àsia per establir de nou diàleg entre Orient i Occident. El certamen manté Montjuïc com el nucli principal de l’esdeveniment però també hi ha espectacles, com ja és habitual, a diversos espais de la ciutat. La plaça de Margarida Xirgu, a la Ciutat del Teatre (Poble-sec), s’incorpora de forma estable i oferirà activitats gratuïtes. En total s’han programat fins a 83 espectacles. A diferència de l’any passat, en aquesta edició no hi haurà espectacles a l’agost.