El seu nom és tota una declaració d’intencions: FUTURACHICAPOP. Tot i que aquest desig formulat en temps futur està a punt de canviar al present perquè el projecte musical de Sergi Fabregat Serrano és ja en plena fase d’enlairament. Divendres, 10 de juny, es publica el seu primer àlbum, ‘presenta pasado FUTURA’ (El Genio Equivocado, 2022), una data que coincideix amb el seu debut en directe al Primavera Sound. El barceloní forma part de la cinquantena d’artistes locals que el festival ha programat en tres escenaris del Fòrum, dins del Barcelona Sona.

FUTURACHICAPOP (abans FUTURACHICADISNEY) beu de totes les dives del pop que han marcat la banda sonora de la seva vida: Lady Gaga, Kylie Minogue o Miley Cyrus, sonant en bucle a la seva habitació. Aquest eco dels 90 i els 2000 barrejat amb una mirada als sintetitzadors dels 80 i amb un esperit pop indie avesat al melodrama conforma la sonoritat i les lletres d’un àlbum fet per plorar en una pista de ball, el lloc on es guareixen els cors trencats.

Una reivindicació de la identitat queer

La seva música és també una celebració de la identitat, una forma d’expressar i reivindicar la seva existència com a persona queer en un món heteronormatiu marcat per un model de masculinitat tòxica. Amb temes com ‘Sexo convexo’, FUTURACHICAPOP fa una defensa festiva dels drets LGTBI+ i aporta allò que en la seva joventut tant va trobar a faltar: diversitat de referents culturals amb els quals sentir-se identificats.