Aquest dimecres tanca el Fòrum Gastronòmic. betevé ha ofert de nou un programa especial de 12.30 h a 13.30 h amb totes les novetats i reflexions que ha presentat el sector.

El saló se centra en el respecte per la biodiversitat i la cuina com a eina social i transformadora. Per això, algunes de les ponències se centren en la conciliació del sector de la restauració amb iniciatives que prioritzen el decreixement dels negocis —amb l’objectiu de focalitzar la qualitat i no la quantitat— o alternatives a ser un cuiner amb restaurant propi.

També hi ha espai per parlar de la cuina respectuosa amb el medi ambient, amb ponències sobre les plagues i com poder-ne fer una gestació des de la gastronomia, o sobre com recuperar la recol·lecció d’herbes de la serra de Collserola.

Se superen les expectatives

A l’espera de tenir les xifres definitives quan tanqui el saló aquest dimecres a la tarda els organitzadors creuen que s’hauran superat les expectatives. Calculen que pel Fòrum Gastronòmic Barcelona hi hauran passat uns 18.000 visitants, una xifra que representa un creixement del 20 %. També en nombre d’expositors el saló ha crescut un 20 %. “L’afluència és brutal“, ha comentat Josep Alcaraz, codirector del Fòrum Gastronòmic Barcelona. Per Alcaraz, part de la clau de l’èxit s’atribueix al fet que pel fòrum hi passen des de grans empreses fins a petits productors i que s’hi organitzen moltes activitats.